sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Sadepäivän Match Show

Elokuu vaihtuu syyskuuhun. Sade alkaa heti siltä seisomalta. Meillä on tiedossa ensimmäiset mätsärimme. Miksi tämän kaatosateen piti osua juuri tälle päivälle?


Aamulla näyttää huonolta, ajattelen jo jättäväni väliin koko homman. Ilma kuitenkin kirkastuu, hei me ehkä sittenkin pääsemme lähtemään! Auto starttaa noin klo 11 ja suuntana on Tuusula.

Lähes heti paikalle päästyämme alkaa sataa kaatamalla. Eikä loppua näy. Ilmoitan Aatun pieniin pentuihin. Arvatkaa vain unohdinko sateenvarjon kotiin. Odottelemme vuoroamme ja seisoskelemme sateessa. Aivan litimärkinä.Vuoromme tulee ja vastassamme on suurinpiirtein saman ikäinen terrieri. Oikein mallikkaasti käyttäytyvä terrieri. Aatu on jälleen muiden koirien perään, namit eivät kiinnosta, ei sitten mikään ja sade ärsyttää. Aatu käyttäytyy kuitenkin yllättävän hyvin, sanoisinko, että paremmin kuin viimeksi näyttelyissä ja pieniä pätkiä se menee jopa hyvin.


Pöydällä seisominen jännittää tällä kertaa hieman enemmän. Kehää kiertäessä Aatu menee pari hienoa pätkää, mutta ajatukset ovat toisissa koirissa, voi kun pääsisi tuota kilpakumppania haistelemaan!

Aatu häviää terrierille, mutta onhan vielä sinisten kehä jäljellä. Seisoskellaan sateessa ja odotellaan. Palkinnot menevät kuitenkin muille ja jäämme ilman palkintoa, mutta kokemusta rikkaampana. Pientä kehitystä on mielestäni Aatussa huomattavissa, harjoitella pitäisi kuitenkin vielä paljon.


Sadesäästä huolimatta meille jäi märkien vaatteiden ja turkin lisäksi käteen hyvä kokemus. Sade teki olosuhteista vielä haastavamman, koska Aatu inhoaa sadetta. Toivon mukaan viikon päästä olisi Mäntsälässä hieman parempi sää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti