maanantai 12. elokuuta 2013

Elämämme ensimmäiset näyttelyt

Ikää 9 kk 3 vk, painoa 8,1 kiloa.

Osallistuimme Aatun kanssa eilen sekä minun, että Aatun ensimmäisiin koiranäyttelyihin. Näyttelyt olivat Heelerleirin epäviralliset leirinäyttelyt, valitettavasti emme päässeet osallistumaan itse leirille. Toivottavasti päästäisiin ensi vuonna sinnekin!

Minulla ei ollut sen kummempaa käsitystä siitä, miten koiranäyttelyt toimivat (ainoa kokemukseni näyttelyistä ovat olleet hevosnäyttelyt), mutta onneksi paikan päällä oli rento tunnelma ja saatiin koko ajan neuvoja, että miten toimitaan :)

Nähtiin myös Aatun kolme sisarusta ja Aatun kasvattaja. Aatu ja velipoika Armas olivat vähän sotajalalla, mutta pojissa on todella paljon samaa näköä. Kumpikin sellaisia karvakasoja :) Aatun siskot Ansa ja Kuti olivat niin suloisia ja pikkuisia. En ollut edes tajunnutkaan, miten iso Aatusta on kasvanut.

Minua ei sen kummemmin jännittänyt tilanne, kiitos rennon ilmapiirin. Kehässä Aatu olisi halunnut keskittyä kaikkeen muuhun kuin esiintymiseen. Paljon meillä on vielä harjoiteltavaa!

Osallistuttiin siis Junioriluokkaan. Saatiin yllättävän hyvät arvostelut, vaikka Aatulla liian pitkä karva onkin. Tuloksena oli EH. Hienosti pikku Aatu pärjäsi :) Tässä vielä tuomarin kommentit (toivottavasti tulkitsin käsialaa oikein!) :

"Pitkäkarvainen. Oikeat mittasuhteet omaava juniori. Hyvä purenta. Turhan korostunut otsapenger. Hyvä kaula. Vielä hieman köyryyttä lanneosassa. Riittävä eturinta. Hyvä luusto ja kulmaukset. Oikea hännänkiinnitys. Hyvät värimerkit. Hyvät liikkeet. Oikea olemus."
 
Iina oli mukana kuvaamassa, tässä vielä hänen nappaamiaan kuvia!
Aatu ei ainakaan pistänyt pahakseen tuomarin koskemista :D

Hirveä kiire olisi jonnekin!A-pentue (Antti puuttuu kuvasta): Armas, Ansa, Kuti ja Aatu.
Aatu kävi vielä vilvoittelemassa järvessä. Poika menee tosi nätisti veteen, kun pääsee menemään rannasta. Laiturilta veteen meno onkin sitten paljon pelottavampaa!


Oli mukava nähdä muita heelereitä omistajineen ja tietysti A-pentuetta ja Aatun kasvattajaa! Kiitokset kuuluvat myös näyttelyiden järjestäjille, kun tällaiset ensikertalaisetkin pääsivät hyvin juttuun mukaan!
 

Tänään onkin ollut sitten näääin väsyneet fiilikset!


4 kommenttia:

  1. Pojat on kyllä isoja verrattuna noihin narttuihin! :D ja tosiaan toi karvanmäärä. Mut mitä söpöläisiä!!!

    VastaaPoista
  2. On Se Aatu kyllä hitusen huvittava tapaus ;)

    VastaaPoista